понеділок, 20 березня 2023 р.

Для чого потрібні онлайн квести на уроках?


Щоб відповісти на це питання спочатку розберемося що таке "КВЕСТ" , які бувають квести і як його розробити, щоб учням було цікаво. 

ЩО ТАКЕ КВЕСТ

        Квест – це гра, під час якої потрібно знайти вирішення для загадок і виконати низку завдань, щоб досягти мети. Цей формат занять дозволяє актуалізувати навчальний матеріал, потренувати логічне мислення, швидкість реакції та ввімкнути в дітях азарт дослідників і відкривачів. Його можна застосовувати на будь-якому етапі уроку, він буде доречним і цікавим у будь-яким віковим категоріям здобувачів освіти. 

 

ЯКІ БУВАЮТЬ КВЕСТИ

Escape room – коли потрібно за певний час виконати низку завдань, щоб вийти з кімнати.

Квест у реальності – коли події розгортаються в реальному світі, немає просторових обмежень (або вони дуже умовні). Різновид – квест-перформанс, коли, крім гравців, є актори-персонажі, які допомагають краще зануритись в атмосферу та цікавіше відіграти сюжет і розкрити тематику.

WEB-квест – коли всі взаємодії між учасниками переносяться у віртуальний простір.

 

ЯК ЗРОБИТИ КВЕСТ

Під час дистанційного навчання вчитель може організовувати вебквести. Він/вона може складати їх самостійно – ось перелік платформ, на яких це можна зробити: LearningApps чи Всеосвіта (для дидактичних ігор), Kahoot, Socrative, ClassMarker, Plickers підійдуть для тестових квестів.

         Для мене найцікавішою на сьогодні є платформа вебквестів на Всеосвіті: вона інтуїтивно зрозуміла, цікава та візуально приваблива для підлітків. Діти із задоволенням проходять вебквести та отримують сертифікати, які вчитель може створити самостійно для своїх учнів під потрібну тему та для певного класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар