пʼятницю, 9 лютого 2024 р.

Тиждень Безпечного Інтернету 2024

    06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. В нашій школі на уроках інформатики також розпочався Тиждень безпечного Інтернету. Для учнів 5 класу була проведена інтерактивна гра "Безпечний Інтернет", де обговорили основні правила безпечного спілкування онлайн, шукали переваги та недоліки в онлайн спілкуванні, складали сенкани, розв'язували проблемні питання "Якщо тобі прийшла така смс, то ти ...."  та перевіряли створенні паролі на надійність.


   Для учнів 8-9 класів було організовано проходження курсу "Особиста безпека підлітків" на єдиному порталі державних послуг Дія. Переглянули відео за темами курсу та обговорили  теми булінгу, кібербулінгу, залякування, погрози, кіберпереслідування, насильство в житті та мережі — чому це все не ок і що із цим робити?  У серіалі «Особиста безпека підлітків»  розглянули ключові ризики, які можуть трапитися з підлітками в реальному житті та мережі, а також дізналися, які життєві навички потрібно прокачати, щоб протидіяти їм. Успішне проходження курсу забезпечило нам отримання сертифікатів. Ми стали на сходинку розумніші та зможемо себе захистити!


     З метою формування в учнів навичок безпечного поведінки і спілкування в Інтернеті, в рамках заходів, присвячених Дню безпечного Інтернету, в учнів 6 класу пройшов урок на тему: «#Не_ведусь: Я знаю як спілкуватись в Інтернеті». Обговорили основні правила безпеки в мережі, перевірили власні знання та ознайомилися з віртуальною грою «Інтерленд», де діти зможуть здійснити онлайн мандрівки віртуальними острівцями, перевіряючи власні знання з безпеки поводження в Інтернеті та вчитися оминати віртуальну небезпеку



Виховна година - 7-А клас - "Онлайн-загрози в час війни: як захистити себе?" - виховна година була присвячена безпечній поведінці в цифровому середовищі у час війни та онлайн-ризикам, які можуть зустріти діти середнього шкільного віку під час війни в інтернеті. Обговорили яким чином зловмисники знаходять дітей в інтернеті та починають комунікацію, дізналися порядок дій дитини в таких ситуаціях. Розглянули який контент в інтернеті з'являється під час війни частіше і що не можна публікувати в цей час.










Немає коментарів:

Дописати коментар